BOSE QuietComfort® Earbuds

4.1 (328) Rating on bose.com


Dostupne u slijedećim varijantama:Za više informacija pozovite nas na: +387 (0)33 20 94 59

BOSE QUIETCOMFORT® EARBUDS SLUŠALICE

BEZ BUKE IZ OKOLINE.
UTONITE U SVIJET MUZIKE.Što je manji uticaj vanjske buke to je ugođaj slušanja bolji. Iz tog razloga ove slušalice, uglađenog izgleda, potpuno bežične, predstavljaju revoluciju u kategoriji inovacija u akustici, kombinovanih sa najboljim sistemom eliminacije vanjske buke na planeti.

Sve ove tehnologije zajedno proizvode kristalno čist i jasan zvuk, snažan i definisan bas, zvuk prepun detalja koji se obično ne mogu čuti uslijed buke koja dolazi iz ambijenta. Sa ovim slušalicama, čuti ćete kada izvođač udahne ili pucketanje prstima člana benda.

Vjerujemo da nigdje drugo nećete moći pronaći proizvod ove kategorije koji će vam pružiti viši nivo uživanja u slušanju bilo da se radi o slušanju muzike, video materijala, podcast-a ili telefonskih poziva.

BOSE ACOUSTIC NOISE CANCELLING™ TEHNOLOGIJA

Najnapredniji sistem eliminacije vanjske buke na planeti

Kombinovanjem naših patentiranih tehnologija aktivne i pasivne eliminacije vanjske buke Bose QuietComfort® Earbuds slušalice posjeduju isti nivo eliminacije vanjske buke kao naše najnaprednije slušalice iz kategorije "over-ear" slušalica, a sve to u izuzetno kompaktnom i potpuno bežičnom izdanju.

AKTIVNA ELIMINACIJA VANJSKE BUKE
Set unutarnjih i vanjskih mikrofona osluškuje zvuk iz vaše okoline i u vašem slušnom kanalu te u mikrosekundi proizvodi zvuk suprotnog tipa koji poništava neželjenu buku. Sve što vam preostaje je da uživate u slušanju.

PASIVNA ELIMINACIJA VANJSKE BUKE
Mekani silikonski nastavci dizajnirani tako da u potpunosti prate konture vaše ušne školjke, nježno zaptivajući, te spriječavajući vanjsku buku da sa te strane prodre do vašeg slušnog kanala. Što je bolje prijanjanje to je pasivna eliminacija vanjske buke učinkovitija, a vaš ughođaj slušanja savršeniji. Dobro zaptivanje je također, kritično za ugođaj slušanja niskih frekvencija (basova) te generalno, poboljšava dinamiku i daje emocije vašim audio sadržajima.

Dajte vašem užitku slušanja personalnu notu odabirom nivoa eliminacije vanjske buke.

Potpuna tišina je idealna tokom slušanja muzike, ali postoje i momenti kada je prijeko potrebno da čujete šta se u vašoj okolini dešava. Kao primjer navodimo šetnju ulicom kojom vlada gužva, ili dok na se objavljuju informacije za ukrcavanje... Uzimajući u obzir takve situacije kreirali smo mogućnost odabira nivoa eliminacije vanjske buke, Bose QuietComfort® Earbuds slušalice dopuštaju da odaberete iskustvo slušanja koje vam odgovara. U mogućnosti ste da u potpunosti eliminišete vanjsku buku, zatim da je minimalno eliminišete, ili nešto izmedju te dvije krajnosti.

Za brze telefonske ragovore odaberite potpunu transparentnost. Tim odabirom dobićete dojam da uopšte ne nosite slušalice - idealna opcija tokom narudžbi za pultom ili kratkih telefonskih razgovora sa kolegama.

VRHUNSKI ZVUK

Nećete pronaći potpuno bežične slušalice sa boljom reprodukcijom

Akustični modul unutar slušalica je sposoban reprodukovati duboke i precizne basove i uzbudljivu i impresivnu zvučnu sliku, bez obzira na to koji nivo jačine zvuka koristite.

I to nije malo. Kvalitetan bas zahtijeva veću površinu pa shodno tome što više smanjujete dimenzije zvučnika bas tonovi slabe do momenta kada isčezavaju. Takav zvuk je "tanak" a zvučna slika je ograničena i naporna za slušanje. Mi smo taj problem riješili našom inovativnom "Volume-optimized Active EQ" tehnologijom. Ova inovacija automatski naglašava niske i visoke tonove pa vaša muzika, video materijali pa čak i telefonski pozivi na bilo kojem nivou jačine ostaju iste dinamike, a zvučna slika se ne mijenja smanjenjem ili povećanjem nivoa jačine zvuka.

UDOBNE I SIGURNE

Nije važno koliko se dinamično krećete. Slušalice ostaju na mjestu.

Naši inžinjeri su prije jedne dekade patentirali tehnologiju izrade nastavaka za uho koja stoji iza izrade ovih nastavaka. S vremenom je tehnologija usavršavana i precizno modifikovana.

Sa novim dizajnom StayHear® Max nastavaka, svaki dio površine nastavaka koji dodiruje ušnu školjku je napravljen od mekanog silikona a ne nekog plastičnog mterijala — pružajući ugodnost tokom nošenja tokom cijelog dana.

JASNI I ČISTI POZIVI

Sagovornici će vas čuti
— ne buku iz vašeg okruženja

Posebno dizajniram sistem mikrofona na desnoj slušalici "kupi" zvuk vašeg glasa dok u isto vrijeme odbacuje neželjenu buku iz okruženja. Rezultat toga je vaš glas u fokusu, bilo da obavljate poziv ili koristite virtualnog asistenta.

JEDNOSTAVNA KONTROLA

Vaše omiljene opcije. Jednostavnim dodirom.

Umjesto kontrolnih dugmadi slušalice posjeduju intuitivni "touch interface". On omogućava kontrolu jednostavnom kombinacijom dodira i pritiska.

OTPORNE NA VLAGU I ZNOJ

U svom elementu.
U bilo kojem elementu.

Bez bojazni koristite slušalice tokom vježbanja i rekreacije a sasvim je u redu ako ih koristite tokom kišovitog vremena ili dok pada snijeg ili susnježica. Ove IPX4 kategorisane slušalice odolijevaju takvim uslovima nastavljajući da isporučuju impresivan zvuk.

MOĆNE BATERIJE

Do 6 sati impresivnog zadovoljstva

Bose QuietComfort® Earbuds slušalice pružaju do 6 sati reprodukcije jednim kompletnim punjenjem.

Do 12 sati dodatne reprodukcije sa punjivom zaštitnom kutijom.
Iskoristite dodatna dva kompletna punjenja slušalica odlažući ih u zaštitnu punjivu kutiju.

15 minuta brzog punjenja = 2 dodatna sata reprodukcije
Potpuno ste ispraznili baterije na slušalicama? Brzo 15 minutno punjenje pomoću zaštitne kutije obezbijediće vam dodatna 2 sata reprodukcije.

Bežično punjenje
Bežična punjiva zaštitna kutija je kompatibilna sa bilo kojim Qi-certificiranim bežičnim punjačem.

POTPUNO BEŽIČNE

Bluetooth® konekcija koja jednostavno radi. Kao i vaš audio.

Kvalitetan zvuk je besmislen ukoliko ne postoji kvalitetna bežična veza izmedju uredjaja za reprodukciju i slušalica. Fino podešene da iskoriste maksimum iz Bluetooth 5.1 konekcije, Bose QuietComfort® Earbuds slušalice su dizajnirane za brzo i jednostavno povezivanje i tako i ostaju. Kvalitetno povezani vaši uređaji i slušalice omogućiće vam nesmetano uživanje sve dok ste u prečniku do 9 metara.

Idealan saputnik.
Gdje god da idete.U vašem uredu, javnom prijevozu, teretani, omiljenom kafiću... Bez obzira kakvi su vam dnevni planovi Bose QuietComfort® Earbuds slušalice idealan su saputnik tokom vaših dnevnih aktivnosti.

Punjiva zaštitna kutija

Kada su naži inžinjeri i dizajneri dobili zadatak da kreiraju Bose QuietComfort® Earbuds slušalice, uvidjeli su da zaštitna kutija mora biti integralni dio kompletnog iskustva - svaka komponenta je važna kao i same slušalice.

Ova čvrsta kutija je dizajnirana za svakodnevnu upotrebu a njena namagnetisana unutrašnjost sigurno drži slušalice na mjestu dok se pune. Baterija unutar kutije pruža dva puna dodatna punjenja slušalica što u prijevodu znači dodatnih 12 sati reprodukcije. U slučaju potrebe, kratko 15 minutno punjenje slušalica pružiće vam 2 sata reprodukcije. A kada samu kutiju želite napuniti imate dvije opcije za to - običnim USB-C punjačem ili bilo kojim Qi certificiranim bežičnim punjačem.

Pomoću led pokazatelja koji se nalaze na vanjskoj strani kutije uvijek možete znati status baterije. A onog momenta kada slušalice izvadite iz kutije, one se automatski povezuju sa vašim pametnim uređajem.

Podesite kontrole

Jednostavnim dodirom površine slušalica možete izvršiti odabir između tri podesiva nivoa eliminacije vanjske buke, reprodukcije ili njenog pauziranja, prihvata telefonskih poziva i još mnogo toga...

Ali za potpunu kontrolu vaših QuietComfort® Earbuds slušalica preporučujemo da preuzmete besplatnu Bose Music app aplikaciju. Pomoću aplikacije možete podesiti svaki nivo eliminacije vanjske buke, sve vaše Bluetooth konekcije, kreirati prečice do opcija i sl. Aplikacija također, prati ažuriranja softvera vaših slušalica, dodaje nove mogućnosti koje se pojave a kreirana je i da prihvati nove opcije koje će se tek pojaviti u budućnosti.

Uklonite slušalice iz ušnih školjki
reprodukcija automatski prestaje

Mikrosenzori daju informaciju slušalicama kada su vaše slušalice u ušnim školjkama a kada ne. U trenutku kada jednu slušalicu uklonite iz ušne školjke, muzika, podcast-i ili video materijali se automatski pauziraju. Na ovaj način nećete izgubiti ili propustiti niti sekund ugođaja slušanja.

Trenutni pristup glasovnom asistentuBose QuietComfort® Earbuds slušalice su potpuno kompatibilne sa glasovnim asistentom kojeg vaš uređaj koristi. To vam pruža mogućnost da reprodukujete muziku, šaljete poruke, dobijate uputstva, pretražujete informacije, provjeravate vaše aplikacije i još mnogo toga, a sve bez potrebe da u bilo kojem trenutku posežete za vašim pametnim uređajem. Za aktiviranje glasovnog asistenta jednostavno pritisnite i držite pod pritiskom desnu slušalicu.

Dva istinski bežična modela

Kristalno čist i jasan zvuk. Ne možete pogriješiti odabirom Bose QuietComfort® Earbuds slušalica ili Bose Sport Earbuds slušalica.

QUIETCOMFORT® EARBUDS SLUŠALICE

Najnaprednije slušalice sa eliminacijom vanjske buke.

SPORT EARBUDS SLUŠALICE

Proizvedene da traju.

SPECIFIKACIJE

Dimenzije/masa

Slušalice: 1.54" H x 1.02" W x 1.06" D (0.3 oz svaka)

Punjiva zaštitna kutija: 1.25" H x 3.5" W x 2" D

USB kabal: 12''

Materijali

Slušalice: Plastic/gold plating/polymer coating

Nastavci: Silicone

Punjiva zaštitna kutija: Hard plastic


Baterije

Trajanje punjenja: Do 6 sati

Vrijeme potrebno za punjenje: 2 sata

Vrijeme potrebno za punjenje zaštitne kutije: 3 sata

Brzo punjenje: 15 minuta za 2 sata reprodukcije

Metod punjača: USB-C ili Qi certificirani bežični pad za punjenje

Vrsta baterija (slušalice): Lithium-ion (metal-enclosed coin cell)


Vrsta baterija (punjiva kutija): Lithium-ion (pouch cell)

Automatska on/off opcija za zaštitu životnog vijeka baterije


Mikrofoni

Ukupno 4 mikrofona


Bluetooth

Bluetooth domet: do 9m

Bluetooth verzija: 5.1

Codec: SBC and AAC


SADRŽAJ PAKOVANJA

2 Bose QuietComfort® earbuds slušalice (sa medium size nastavcima)

Punjiva zaštitna kutija

Par malih i par velikih silikonskih nastavaka

USB-C (A to C) kabal za punjenje

Upotstvo za korištenje

Sigurnosne informacije